Back to the nineties: Dansmat

Leerlingen maken tijdens dit ontwerpproject een eigen, werkende dansmat! De dansmat moet aan een aantal eisen voldoen, bijvoorbeeld: als iemand op het rode vlak staat gaat een lampje branden; een zoemer gaat af als één voet op een wit vlak staat en één voet op een geel vlak. Met onder andere batterijen, karton, tape en electriciteitskabeltjes gaan leerlingen aan de slag.

Dit ontwerpproject is ontwikkeld tijdens het promotieonderzoek van Dave van Breukelen. Door de lesactiviteiten met leerlingen te doorlopen, waaronder tussentijdse posterpresentaties en mini-onderzoekjes, en het bijhouden van een ontwerplogboek door leerlingen, leerden leerlingen over stroomsterkte, serie- en parallelschakelingen en isolatoren. De voorgeschreven lesactiviteiten vragen wel aardig wat ontwerp-begleidingsvaardigheden van de docent. Je kunt het project dus uitvoeren zoals uitgebreid beschreven in de docentinformatie, maar je kunt er met je leerlingen ook je eigen draai aan geven!

Hieronder staat vast de leerlingbeschrijving die je zou kunnen gebruiken voor het project. Ben je benieuwd naar al het lesmateriaal van dit project (waaronder presentaties en leerlingopdrachten), laat het weten via het contactformulier en we sturen het op!