In iedereen schuilt een ontwerper

Het Bèta Ontwerp Event op 17 april is natuurlijk niet compleet zonder zelf iets te ontwerpen. Daar hoef je gelukkig niet lang op te wachten, want aan het begin van de dag vindt een plenaire ontwerpsessie plaats.

Manon Mostert – van der Sar en Martin Bruggink zullen hierover de regie nemen en demonstreren dat ontwerpen helemaal geen moeilijke en tijdrovende bezigheid hoeft te zijn.
Manon schreef hierover het boek
Hey teacher, find your inner designer, gebaseerd op haar onderzoek tijdens de master Design aan de Willem de Kooning Academie. Hoe kun je ontwerpen een rol geven in je onderwijs, op een iteratieve manier? In haar boek pleit Manon voor een onderwijsverandering vanuit de kern, om zo een positieve impact te kunnen maken. Ze illustreert haar verhaal met cases uit het onderwijs.
Ook Martin Bruggink schreef een boek: als vakdidacticus aan de lerarenopleiding van de TU Delft weet hij veel te vertellen over werkvormen die je leerlingen bij de les houden. In zijn boek
Activerende werkvormen voor bètadocenten presenteert hij 27 werkvormen waar je als docent veel aan hebt, en die ook nog eens weinig voorbereiding vereisen.

De kennis van Manon en Martin komt op 17 april goed van pas. Hoewel je nu nog niet weet wat je precies gaat maken, kun je er zeker van zijn dat je creatief wordt uitgedaagd op een leuke manier. En dat kun je natuurlijk ook inzetten in je eigen les! Mis het niet: vergeet je vooral niet
in te schrijven voor het Bèta Ontwerp Event.